HOLDBESKRIVELSER + Tider + Pris

EasySwim + EFTER EasySwim


EasySwim

Undervisningen foregår efter EasySwim metoden, hvor barnet står centralt. Den gode relation, tryghed, læring igennem erfaring og små grupper er nogle af områderne, hvor EasySwim metoden har særlig fokus på.

For at kunne arbejde efter EasySwim princippet foregår undervisningen på en lidt anden måde end man er vant til i Danmark. Børnene udfører delvis sammen med instruktøren og delvis selvstændigt de forskellige øvelser, hvorved fejlretning og egen vanderfaring på effektiv vis bliver kombineret. 

 

Hele svømmeprogrammet strækker sig over flere sæsoner. Alt efter hvor hurtigt barnet bliver fortrolig med øvelserne, kan det være mere eller mindre end 3 sæsoner. Når barnet efter instruktørens vurdering er klar til det, bliver han/hun inviteret til diplom afsvømningsfest. 

Først når barnet har opnået EasySwim diplomet, må det forventes at være sikker i vandet!

 

Se under 'Generelle oplysninger' for uddybende info om EasySwim undervisningsmetoden

.
Svømmevesten, EasySwim PRO, er specielt lavet til svømmeundervisningen. Svømmevesten er sådan designet, at den giver optimalt flydeevne og balance i forhold til den enkelte barns vægt og kropsbygning. Derfor skal svømmevesten ikke udlånes til andre, ej heller bruges til søskende.


Svømmevesten ejes af svømmeforeningen, men man må gerne bruge den i fritiden. Lån af 1. svømmevest er med i kontingentprisen. 

Hvis man stopper før diplom afsvømning, skal svømmevesten derfor leveres tilbage til Bov IF Svømmeforening inden man kan meldes ud. 

Hvis svømmevesten bliver væk eller skadet og man får brug for en ny vest, skal man selv købe den. Den koster for medlemmer i Bov IF Svømning kr.400

 

I undervisningen accepterer vi kun svømmeveste, som er udleveret af Bov IF Svømning, medmindre andet er aftalt med svømmeskolen.
   
Hvem, hvad, hvornår, hvor meget (EASYSWIM fra Årgang 2019)


HVEM

Vi tilbyder svømmeundervisning for børn fra årgang 2019 og ældre.

Lidt ældre nybegyndere kan tit starte på et (lidt mere) øvede hold, da de oftest lærer svømmeteknikken hurtigere end de mindste svømmere. Det samme gælder mere øvede svømmere med vanderfaring, de kan sagtens sluses ind på et øvede hold med tilsvarende erfaring

Send venligst en mail til svømmeskolen i tilfælde af lidt ældre svømmere eller svømmere med vanderfaring. Uddyb gerne barnets svømmeevner, så finder vi i fællesskab et hold på det rette niveau. 

E-Mail: [email protected]

 

HVAD

Undervisningen tager udgangspunkt i selvredning i vandet (survival). de grundlæggende færdigheder samt indlæring af stilarterne rygcrawl, crawl og brystsvømning. 

 

I starten arbejdes mest med tilvænning og de grundlæggende færdigheder, som legende vis bliver inddraget, samt basis selvredning i vandet (survival). Senere kommer der mere fokus på stilarterne og til sidst trænes 9 forskellige og mere komplicerede virkelighedsnære survival-situationer, hvor stilarterne også inddrages.

For at relatere mest muligt til virkeligheden vil survival øvelserne forholdsvis hurtigt foregå uden svømmevest, men selvfølgelig sammen med træneren. Til sidst udføres øvelserne selvstændigt og en del af dem endda fuldt påklædt.

 

Grundet virkelighedsnær undervisning bruges der på EasySwim holdene IKKE svømmebriller uden forudgående aftale med svømmeskolen. Særligt survival øvelserne vil altid foregå uden svømmebriller for at blive så tæt på virkeligheden som muligt.

 

Se under 'Generelle oplysninger' for nærmere beskrivelse om EasySwim undervisningsmetoden og nærmere beskrivelse af de grundlæggende færdigheder 

 

 

HVORNÅR

45 minutter i det store bassin Bov Svømmehal

Fra september til april 1x om ugen, ca. 28 svømmetimer

 

Der er svømmehold på følgende dage og tidsrum:

Tirsdag - mellem kl. 17.00 - 19.00

Fredag - mellem kl. 15.30 - 17.15

Lørdag - mellem kl. 09.15 - 11.00

 

Hele EASYSWIM svømmeuddannelsen strækker sig over flere sæsoner, alt afhængig af barnets udvikling, og bliver til sidst afsluttet med EASYSWIM diplomet

 


HVOR MEGET

Kontingent betales i 2 rater à kr.670  

inkl. lån af EasySwim svømmevest:

1. rate for sæson 2024/25 betales i juni '24 eller for ny svømmer ved bekræftelse af tilbudt plads

2. rate for sæson 2024/25 betales i november ’24


1. rate for den næste sæson 2025/26 betales juni ’25 (medmindre man har afleveret svømmevest og meldt sig ud per mail til svømmeskolen)

EFTER EasySwim 


Også efter EasySwim har vi fokus på den gode relation, tryghed og fællesskab. Der er fokus på en glidende og børnevenlig overgang fra EasySwim undervisningen til træning for mere øvede svømmere og der vil fortsat være plads til at have det sjovt sammen. På grund af svømmernes forskellige erfaringer og behov er flersporet undervisning på dette hold ikke usædvanligt.

 

Fra dette hold kan man få tilbudt en plads på Talentholdet eller en af konkurrenceholdene Men man må også gerne deltage flere år i træk på dette hold, hvis man bare gerne vil svømme, men ikke er interesseret i konkurrencesvømning.

 

Dette Fortsætter hold er IKKE tilgængeligt for nye svømmere uden svømmeskolens forudgående vurdering. 

   

.


.

HVEM

For at kunne starte på dette Fortsætter hold (= EFTER EasySwim) skal svømmeren have styr på basis-teknikken i crawl, rygcrawl og brystsvømning. Det vil sige dem, der har bestået EasySwim svømmeuddannelsen og dem, der har den fornødne rutine evt. fra andre klubber.

 

Er du i tvivl? Skriv en mail til svømmeskolen og så finder vi ud af det! 

E-mail: [email protected]


HVAD

Stilarterne brystsvømning, crawl og rygcrawl videreudvikles og styrkes. Senere opstart butterfly. Startspring og vendinger kommer til og de længere baner udfordrer svømmernes udholdenhed under hensyntagen til svømmernes alder og erfaring.

De grundlæggende færdigheder repeteres fortsat tilpasset niveauet

 

Se under 'Generelle oplysninger' for nærmere beskrivelse af de grundlæggende færdigheder.  

.

 

HVORNÅR

45 minutter i det store bassin Bov Svømmehal

Fra september til april 1x om ugen, 

ca. 28 svømmetimer  

Torsdag kl. 16.20 – 17.05

 

 

HVOR MEGET

Kontingent betales i 2 rater à kr.530:

1. rate for sæson 2024/25 betales i juni '24 eller for ny svømmer ved bekræftelse af tilbudt plads

2. rate for sæson 2024/25 betales i november ’24

1. rate for den næste sæson 2025/26 betales juni ’25 (medmindre man har meldt sig ud per mail til svømmeskolen)


På EFTER EasySwim forventes 

alle svømmerne at have 

svømmebriller (IKKE dykkebriller) !                             Tilmelding 

TILMELDING

Læs gerne under ’Svømning for børn – Værd at vide om tilmelding’ om selve tilmeldingsproceduren

 


OPSTART

Kort tid inden start sendes der en mail via Holdsport med praktisk info om opstart samt evt. udlevering af svømmevest.

 Ikke modtaget mail? Tjek venligst din spam boks!

Det er en god idé at tilføje svømmeskolen til dine mailkontakter, så havner vores mails ikke i din spam-boks!

 


For mere info, læs gerne under 'Generelle oplysninger':

- 'Praktiske oplysninger'

- 'Når man møder første gang'

 

.