Når man møder første gang

.

                                                             

Både de små svømmere og deres forældre er sikkert nok meget spændte på at mødes første gang til svømning. For at I kan forberede jer lidt, vil vi gerne fortælle om, hvad I kan forvente, hvordan man bærer sig af, når man er til svømmeundervisning og om svømmehallens og foreningens regler og forventninger til jer.

 

Far og mor

Når man møder første gang, må man gerne tage sin far eller mor med og de må sidde ved bassinet. Men efter den første gang beder vi forældrene om at vente i forhallen bagved glaspartiet, fordi erfaring har lært os, at børnene har nemmere med at rette deres opmærksomhed til trænerne og undervisningen, når far og mor eller andre bekendte er lidt længere væk. Men i svømmetimens sidste 5 minutter ser vi gerne forældrene komme ned til vandet for at hente deres børn og se hvad de har lært i svømmetimen. Samtidig vil der være mulighed at snakke med instruktøren om børnenes fremskridt og trivsel på holdet. Ellers kan man også henvende sig til svømmeskolen per mail: [email protected]

 

Indgang

10 minutter inden timen starter må man gå ind i omklædningsrum. Drenge og piger går hver for sig. Hvis de små drenge skal have hjælp af mor i omklædningsrummet, opfordrer vi til at de få lært at klare sig selv i drenge omklædningen hurtigst muligt, da nogle af pigerne føler sig begloet ved drengenes tilstedeværelse.

 

Brusebad

Pga. hygiejnen skal langt hår sættes med en hårelastik. Så bliver man heller ikke generet af hår foran øjnene, når der skal svømmes eller leges i vandet!

Specielt de små svømmere opfordres til at ordne toiletbesøg lige inden brusebad for at undgå unødvendige forstyrrelser i undervisningen. Husk brusebad UDEN badetøj efter hvert toiletbesøg!

 

Omklædning

Der er oftest mange børn i omklædningsrummet på samme tid. For at der er plads til alle og at ens tøj ikke bliver væk i myldret, opfordrer vi til at samle tøjet i en taske, som man tager med ned til bassinet. Pga. hygiejnen og sikkerheden skal smykker tages af, når man er til svømning. I det hele taget hører værdigenstande, mobiler, punge osv. ikke hjemme i en svømmehal og da slet ikke ubevogtet i omklædningsrummet!

Der er trænere nede ved bassin, men ikke ved omklædning. Efterladte ejendele og færdsel i omklædningsrum er for eget ansvar. Vi forventer at forældrene tager et fælles ansvar over for deres egne og andres børn og vil gøre børnene opmærksomme på evt. upassende opførsel.

 

I svømmehallen

Når man så har husket at smide evt. tyggegummi eller andet godt i munden i affaldsspanden, er man klar til at komme ned til bassinet. Svømmerne venter ved trapperne fra omklædningsrummene, hvor instruktøren kommer og henter dem, når timen skal starte. 


Svømmetimen

For at skabe en overskuelig svømmetime for alle deltagerne er timerne bygget op efter en fast struktur med fælles aktiviteter og selvarbejdsopgaver, øvelser sammen med instruktøren, survival, noget nyt og noget ’gammelt’. I svømmetimens sidste 5 minutter forventes en af forældrene nede ved vandet for at hente deres børn og se hvad de har lært i svømmetimen. Når timen er slut er alle med til at rydde op, så bassinet er klar til det næste hold. Vi samles lige ved instruktøren til evt. meddelelser til næste uge, siger tak for i dag og farvel.

 

Sikkerhed

Vi vil gerne give alle en god oplevelse og tåler derfor ingen mobning. Alle svømmere, store og små, erfarne og uerfarne, er i vores forening ligeværdige. Ligeledes vægter vi børnenes sikkerhed under træningen meget højt. Det er derfor forbudt at løbe og/eller skubbe i svømmehallen. Der er altid en træner i hallen fra 10 minutter før til 10 minutter efter undervisningen. Adgang fra omklædning til selve svømmehallen er tilladt 5 minutter før undervisningsstart og først når instruktøren er til stede ved bassinet. Det er ikke tilladt at opholde sig i vandet udenfor undervisningstid og børnene må ikke gå i vandet før instruktøren har givet tilladelse hertil. Alle svømmeforeningens trænere og instruktører aflægger hvert år en livreddende bassinprøve.

 

Eget ansvar

Udover efterladte ejendele, færdsel og opførsel i omklædningsrummet er det også forældrenes eget ansvar at holde sig opdateret via hjemmesiden samt at opdatere barnets profiloplysninger (ved forkert eller forældet mailadresse kan I ikke få tilsendt vigtige beskeder fra svømmeskolen!).

Datoer og tidspunkter for ferier og arrangementer findes under Kalender.  

Oplysninger om glemte ting, fravær og meget mere findes under Svømning for børn - Praktiske oplysninger  

Hjemmesiden bliver løbende opdateret.

.